Az online marketing fogalma

Mit jelent és miért fontos az online marketing? Mik a legfontosabb internetes marketing eszközök, és melyiket érdemes használnod?

Az online marketing jelentése

Az online marketing, más néven webmarketing vagy digitális marketing – nagyon egyszerűen megragadva – azt a tevékenységet jelöli, amikor az internetet használjuk termékek vagy szolgáltatások reklámozására és eladására.

Nézzük meg ezt kicsit bővebben is, és bontsuk szét a kifejezést. Az “online” egyértelműen az internetre, mint közegre utal, amelyben a digitális marketing eszközei hatnak. Sokkal nehezebb megválaszolni azt a kérdés, hogy mi is az a marketing, amelynek az online csak az egyik ága, az offline, vagy hagyományos marketing mellett.

A marketingnek számtalan különböző definíciója létezik, azonban most hadd emeljek ki egyetlen egyet, ami szerintem minden fontosat felölel. Philip Kotler, talán a legnevesebb élő marketingszakértő szerint a marketing egyszerre művészet és tudomány, célja a profitszerzés érdekében olyan értékeket felfedezni, megteremteni és kézbesíteni, amelyek kielégíthetik egy adott célpiac szükségleteit.

“A marketing kielégítetlen szükségleteket és vágyakat ismer fel. Meghatározza, megméri és számszerűsíti az adott piacot és a lehetséges profit mértékét. Rámutat azokra a szegmensekre, amelyeket a cég a legjobban tud kiszolgálni, megtervezi és népszerűsíti a megfelelő termékeket és szolgáltatásokat” – szól az általam ismert legteljesebb marketing definíció Kotlertől. Tegyük oda mellé az online = internetes kiegészítést, és máris egy elég pontos, átfogó képet kapunk az online marketing fogalmáról.

Miért fontos az online marketing?

Ma világszerte négy milliárd aktív internetfelhasználó él, ez a Föld lakosságának nagyjából a fele. Magyarországon – egy 2018-as felmérés szerint – a lakosság 79 százaléka, 7,67 millió ember használ internetet, túlnyomó többségük (89%) minden nap. Ez azt jelenti, hogy ha a magyar piacon szeretnél érvényesülni, ötből négy embert elérhetsz az interneten keresztül. Bármilyen hagyományos eszközzel csupán töredéküket van esélyed megszólítani.

Az online marketing nagy előnye, hogy a hagyományos, offline technikáknál könnyebben, gyorsabban, és mindenekelőtt olcsóbban érhetsz el vele nagyon sok embert.

Ráadásul, szemben a legtöbb hagyományos módszerrel, mint amilyen például az óriásplakát vagy a tévés reklám, az online marketing eszközökkel meglehetősen pontosan lehet célozni a kiválasztott fogyasztói vagy társadalmi csoportokra. (A nagy cégek évek óta érzékelik az egyébként drága tévés hirdetések hatékonyságának drasztikus csökkenését. Ennek megfelelően már több éve az online szegmens vezet a reklámköltések terén, Magyarországon is.)

Az online marketing előnyei:

  •  Könnyen gyorsan és olcsón lehet nagyon sok embert elérmi.
  • Pontosan lehet célozni a kiválasztott fogyasztói vagy tásadalmi csoportokra.
  • meglehetősen pontosan lehet mérni az egyes kampányok hatékonyságát.

Az online marketing és a hatékonyság

Talán te is hallottad már a “modern reklám atyjaként” emlegetett John Wanamaker legendás, 100 évvel ezelőtti aranyköpését, amely szerint “tudom, hogy a reklámköltéseim fele célt téveszt, a baj az, hogy nem tudom melyik fele”. Ez igaz volt a hagyományos marketing módszerekre. Az online marketing hatékonyságát azonban már sokkal egyszerűbb mérni (például a Google webmester eszközökkel), mint mondjuk egy telefonos kampányét vagy az írott sajtóban megjelentetett hirdetésekét.

De azért azt szögezzük le, hogy az elterjedt hiedelemmel szemben az online szegmensben sincs 100 százalékos, tökéletes hatékonyságmérés és elemzés. A helyzet azonban kétségtelenül sokkal kedvezőbb, mint az offline marketingnél. (A marketing költések hatékonyságát egyébként a ROI mutatóval szokták mérni.)

Tudni kell azt is, hogy az online marketingben viszonylag költséghatékonyan érhetsz el rengeteg embert, ugyanakkor az ebből konkrét vásárlóvá vagy megrendelővé váló személyek aránya általában nagyon alacsony.

Ha az online térben 100 elért felhasználó után akár egy konverziót (ajánlatkérést, vásárlást, kattintást, stb.) is el tudsz könyvelni, akkor az már nem számít rossz értéknek, sőt, – célpiactól függően – inkább jó, mint rossz eredmény. Persze ezt az arányt lehet némileg javítani, de nagy csodák nincsenek. Sokszor nagyon sikeres vállalkozások sem érnek el hosszú távon jobb hatékonyságot az online marketingben. (Csak az összehasonlítás kedvéért, ha egy “rendes”, valós fizikai térként létező boltba bemegy napi 100 ember, de csak egy vásárol, az elég szomorú eredmény lenne.)

A sikeres online marketing kulcsa ezért legtöbbször a mennyiség. Akkor lesz hatékony, ha nagyon sok emberhez jut el a kijelölt célcsoporton belül.

Egy üzleti célú honlap esetében rettentően fontos például a magas forgalom. A 100 látogató / 1 konverziós aránnyal számolva, ha napi 10 konverziót (mondjuk napi 10 ajánlatkérést) szeretnénk, az bizony napi ezer látogatót jelentene a weboldalon. Kicsit soknak tűnik, igaz? Pedig biztosan nem elérhetetlen eredmény, még ha ritka is a magyar piacon. (Például a Kiszamolo.hu megcsinálja.)

A lényeg, hogy ha sikeres akarsz lenni az interneten, jelentős forgalomra van szükséged. Ehhez pedig tudnod kell, milyen online marketing eszközök léteznek, mikor érdemes használni őket, mik az egyes csatornák vagy módszerek erősségei és gyengeségei.

Az online marketing legfontosabb eszközei

Rengeteg különböző online marketing módszer és eszköz létezik (vírusmarketing, közösségi média marketing, internetes PR-cikkek, stb.), itt most csak a szerintem legfontosabbakra koncentrálok.

Saját weboldal

A saját weboldal olyan a többi online marketing eszköz számára, mint a háznak a stabil alapzat. A honlapunk tartalma adja a keresőoptimalizálás nyersanyagát, ide mutatnak a fizetett hirdetések, itt tudunk címeket gyűjteni az email marketinghez. Egyetlen felületen fog össze mindent, amit el akarunk mondani magunkról és a vállalkozásunkról az interneten.

Egy jól kitalált, alaposan végiggondolt és összerakott saját honlap nagyon éles fegyvere lehet az online marketing eszköztáradnak.

A tervezésekor meg kell határozni a weboldal célközönségét, üzleti célját és szerepét, és hogy mindez miként illeszkedik majd a vállalkozás átfogó marketing stratégiájába. Sokan a külcsín tervezésével, elképzelésével kezdik a honlap készítést, de szerintem ez egyértelműen tévút. A design meghatározásának csak onnantól van értelme, ha már lézerpontossággal tisztáztuk, pontosan mit és hogyan akarunk elérni a honlapunkkal.

A honlap külső megjelenését egyébként sem érdemes túllihegni, profi megjelenést biztosító eszközökhöz (például WordPress sablonokhoz és page builderekhez) már elég egyszerűen és olcsón hozzá lehet jutni. Fontos persze a design, de nem ez fogja eldönteni a versenyt. Felesleges ezért spéci designtervezésbe vagy indokolatlan egyedi fejlesztésbe ölni a pénzt. A tudatos tervezés és a kiemelkedő tartalom sokkal lényegesebb.

A vállalati Facebook oldal előnyei:

-hatékony marketing eszköz

-növeli cége ismertségét

-könnyen új ügyfelekre tehet szert vele

-segít jobban megismerni célcsoportját

-remek kommunikációs csatorna a vállalat és ügyfelei között

Jól dönt, ha cégének saját Facebook oldalt készíttet, hiszen kis befektetéssel komoly eredményeket érhet el. Egy felhasználón keresztül akár több száz másik felhasználóhoz is eljuttathatja üzenetét, vállalata népszerűsége pedig egyre csak növekszik.

Ha egyik ügyfele ki szeretné fejezni elégedettségét, a „like” gomb megnyomásával megteheti ezt. Ebben az esetben az ügyfél összes ismerőse számára láthatóvá válik a pozitív értékelés. Könnyen lehet, hogy ennek hatására ügyfeleinek száma növekedésnek indul.

Ahhoz hogy egy vállalat bármilyen területen sikeres legyen, fontos ismernie célközönségét. A Facebook erre kitűnő lehetőséget biztosít, mivel a felhasználók rengeteg értékes információt megosztanak magukról a közösségi portálon.

Marketing szempontból kiemelkedően fontos a kétoldali kommunikáció eladó és vevő között. A Facebookon nem csak információkat közlünk magunkról, de lehetőséget is biztosítunk másoknak, hogy kérdéseket tegyenek fel vagy kifejtsék véleményüket.